Peedisalat läätsede ja sinihallitusjuustuga

Peedisalat läätsede ja sinihallitusjuustuga

1-2 toorest punapeeti (soovi korral võib asendada keedetud peediga)

400 g purk konservitud pruune läätsesid

2 suurt peotäit rukolat

100-150 g sinihallitusjuustu (võib soovi korral asendada ka kitsejuustuga)

3-4  oksa värsket tüümiani

Veidi oliivõli

 

Salatikaste

4 SL oliivõli

1 SL palsamiäädikat

2 SL tumedat või tõmmut kasesiirupit

Värskelt pressitud sidrunimahla

1-2 küüslauguküünt (riivituna või pressituna)

Soola ja pipart maitsestamiseks

 

Toores peet koorida ja lõigata väiksemateks sektoriteks, asetada ahjupannile (küpsetuspaberile), segada läbi oliivõli ja tüümianiga ning küpsetada 200 C° ahjus u 25-30 min kuni peet on krõmpsuvalt küps.

Läätsed kurnata ja loputada külma vee all.

Kastme valmistamiseks segada kõik koostisosad (oliivõli, palsamiäädikas, kasesiirup, sidrunimahl ja pressitud küüslauk) omavahel.

Tõsta küpsetatud peet ja läätsed kaussi ja segada juurde salatikaste, lisada rukola ja segada õrnalt läbi. Serveerimisel lisada murendatud sinihallitusjuustu tükid.