250 g täistera kaerahelbeid
25 g võid (soovi korral võib asendada kookosõliga)
50 ml heledat kasesiirupit
1 TL vanilliekstrakti (soovi korral)
1 tl kaneeli
50 g banaanilaaste, hakituna
50 g mandleid, hakituna
50 g rosinaid, peeneks hakituna
50 g kuivatatud jõhvikaid või kuivatatud õunu, hakituna või teisi meelepäraseid kuivatatud marju või puuvilju
100 g šokolaadi (soovi korral)
Või hakkida väiksemateks tükkideks ja segada kõik koostisosad suuremas kausis. Tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Röstida eelkuumutatud ahjus u 20 min 150-170 C° juures vahepeal segades ja samal ajal jälgides, et segu kõrbema ei läheks.
Sulatada šokolaad tulise veega anumas ja nõrutada sulanud šokolaad ahjust välja tõstetud müslile.
Lasta müslil jahtuda ja serveerida jogurti või piimaga. Soovi korral lisada värskeid marju.