Naturaalse kasemahla suhkrusisaldus on vaid ligikaudu 1%. Kasesiirupit saadakse kasemahlast vee välja aurustamise teel. Siirupiks kontsentreeritud kasemahl sisaldab vaid looduslikke suhkruid – peamiselt fruktoosi ja glükoosi.
Kaasaegne tehnika, mida toodetakse peamiselt Põhja-Ameerikas võimaldab naturaalset kasemahla kontsentreerides saada tulemuseks loodusliku ja tervisliku kasesiirupi.
Vahtrasiirupit toodetakse umbes 30 miljonit liitrit aastas, enamik sellest Kanadas. Vahtramahla suhkrusisaldus on ligikaudu 2% ning sellest on Põhja-Ameerikas siirupit traditsioonilisel vee väljaaurustamise meetodil toodetud juba sajandeid. Erinevalt kasemahlast sisaldab vahtramahl ja sellest toodetud siirup loodusliku suhkruna peamiselt sahharoosi.
Vahtra- ja kasesiirupi tootmise tehnoloogia on pidavas arengus. Põhja-Ameerikas toodetakse aurusteid kase- ja vahtrasiirupi valmistamiseks vastavalt iga siirupitootja soovile – puuküttega, gaasi- või õliküttega ning vajadusel ka elektriküttega.
Kaasaegne tehnika on ökonoomne, tänapäevase tehnikaga on võimalik enamik kase- ja vahtramahlas olevast veest eemaldada pöördosmoosi käigus juba enne maha kuumtöötlemist.
Kasekunst OÜ on Ameerika Ühendriikide juhtiva ning suurima vahtra- ja kasemahla kogumise seadmeid ja siirupi valmistamise tehnikat tootva ettevõtte Leader Evaporator Inc. ametlik edasimüüja. Jagame meeleldi oma kogemusi ja nõustame, kui on huvi proovida toota kasesiirupit.