Kasesiirup

kasesiirup
Kasesiirupit valmistatakse naturaalsest kasemahlast vee välja aurustamise teel. Meie kasesiirupi ainukene koostisosa on naturaalne kasemahl koos kõigi oma vitamiinide ja mineraalidega.

Kasesiirupit toodetakse maailmas vaid umbes 10 000 l, sellest enamus Põhja-Ameerikas.

Kasemahla suhkrusisaldus on keskmiselt vaid 1%. 100 ml kasesiirupi valmistamiseks kaasaegse tehnoloogia abil kulub ligikaudu 12-14 l kasemahla.

Kvaliteetset, maitsvat kasesiirupit on võimalik teha vaid värskest kasemahlast, kuna kasemahl rikneb kiiresti (keskmiselt 48 h jooksul).

Kasemahla kontsentreerimine toob kasesiirupis esile nüansirikka metsase, mitmekesise maitsebuketi. Meie kasesiirup sisaldab vaid looduslikke suhkruid, peamiselt fruktoosi ja glükoosi. Kasesiirup on rikas mineraalide poolest, sisaldades suures koguses kaltsiumi ja kaaliumi.

Kasesiirupi glükeemiline indeks on madalam kui valgel suhkrul ja meel. Kasesiirup on kohalik looduslik magusaine, millel on rohkelt kasutusvõimalusi.

Kasekunst OÜ toodab erinevat looduslikku kasesiirupit, mille värvus ja maitsed varieeruvad, olenedes nii siirupi karamelliseerituse astmest kui ka perioodist, millal kasemahl on kogutud.

Heledam kasesiirup on puhta ja hõrgu metsase maitsega, see sobib hästi magustoitudesse ning erinevatesse küpsetistesse.

Tumedam kasesiirup on rikkaliku karamellise, kergelt happelise maitsebuketiga, see sobib suurepäraselt erinevate salatite, liha ja kala maitsestamiseks ja on eriline lisand kokteilides ja dessertides.