Röstitud kõrvits kasesiirupi ja feta juustuga

Röstitud kõrvits kasesiirupi ja feta juustuga

1 KG kõrvitsat

2 TK punast sibulat

50-70 GR kreeka pähkleid (hakkida jämedalt)

4-6 SPL tumedat kasesiirupit (maitse järgi)

3 SPL oliivõli

1 TL chillihelbeid (Santa Maria)

1/2 TL soola

pipart (maitse järgi)

SERVEERIMISEKS

100 GR feta juustu (maitse järgi)

Hakitud värsket tšillit (maitse järgi)

Hakitud värsket peterselli (maitse järgi)

Puhastada ja tükeldada kõrvits mõne cm läbimõõduga tükkideks. Puhastada sibul ja lõigata sektoriteks. Hakkida jämedalt kreeka pähklid. Asetada kõik koostisosad ahjupannile ning lisada kasesiirup ja oliivõli, segada läbi ning asetada eelkuumutatud ahju (225 C). Küpsetada u. 25 min (aeg-ajalt segades), kuni kõrvits on küpsenud. Serverida koos hakitud feta juustu, hakitud peterselli ja tšilliga.